Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2014 Perşembe

Stajer öğrenci iken yapılan SSK girişleri emeklilikte başlangıç olarak kabul edilir mi?














Stajer öğrenci iken yapılan SSK girişleri emeklilikte başlangıç olarak kabul edilir mi?

SORU:

Merhaba,

16.04.1983 doğumluyum. 16.09.1998 tarihinde ilk kez stajer öğrenci olarak SSK girişim bulunmaktadır.

Stajer öğrenci iken yapılan SSK girişleri emeklilikte başlangıç olarak kabul edilir mi? Bu başlangıç emeklilik hesabına dahil edilir mi?

Teşekkür ederim.  İyi Çalışmalar…

Kenan K.

CEVAP:

Kenan bey; staj girişi SSK emeklilik hesabında dikkate alınmamaktadır.

Staj başlangıcınızı emeklilik hesabınıza esas ilk işe giriş olarak değerlendirmeyiniz. İlk defa normal bir işyerindeki çalışmanız nedeniyle ne zaman SSK primi yatmışsa ilk işe giriş tarihiniz odur.  SSK emeklilik hesabınız da bu işe giriş tarihine göre tespit edilecektir.

Ancak staj başlangıcıyla ilgili genel kural yukarıda yazdığım gibi olmakla birlikte bazen; staj yaptığı dönemde normal bir işyerinde çalışmış gibi SSK primi yatan kişilere rastlanmaktadır. Eğer SSK hizmet dökümünüzde 16.09.1998 tarihinde yatmış gün varsa o zaman bu başlangıç emeklilik hesabında dikkate alınır, yoksa alınmaz.  Bu ihtimale karşılık SSK hizmet dökümünüzü kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com