Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ocak 2014 Cuma

Limited şirket ortakları şirketin ödenmeyen vergi ve SGK prim borçlarından hangi oranda sorumludur?


Alacaklı idare muvazaa iddiasında bulunmazsa sorun yok

Soru:  Emekliyim. İki ortaklı bir limitet şirket ortağıyım. Maaşımdan her ay destek primi kesiliyor. Ortağı olduğum şirketin vergi mükellefiyeti vergi dairesince Resen kapatılmıştır. İki ortaklı bir LTD. Şirket ortağım.

Şirketin vergi i ve SGK ya prim borcu var. Diğer ortağın eşi adına banka kredisiyle alınmış ve üstünde bankanın ipoteği olan bir evi var. Ben ise dairemi yurtdışında yaşayan oğluma ödediği borçlarıma karşılık devrettim. Ancak hala evde eşimle birlikte oturuyoruz. Sorum şu: şirket borçlarından dolayı oğluma devrettiğim eve haciz gelir mi? Bildirirseniz memnun olurum?

HALİL T.

Cevap: Limited şirket ortakları şirketin ödenmeyen vergi ve prim borçlarından ortaklık hisseleri oranında sorumludur. Limited şirkette müdür olan ortaklar ise, şirketin ödenmeyen vergi ve prim borçlarından tüm mal varlıklarıyla sorumludur. Şayet şirketin müdürü iseniz, şirketin vergi ve prim borçlarından tüm mal varlığınızla sorumlusunuz.

Alacaklı kamu idaresi(Vergi dairesi veya SGK), oğlunuza devrettiğiniz dairenizin muvazaalı olarak devredildiğini iddia etmediği sürece, daireye haciz gelmez. Ancak idare muvazaa iddiasında bulunup bunu mahkemede ispat ederse, haciz gelebilir.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com