Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Ocak 2014 Salı

Altın birikimi olanlara müjde!


2014'e yükselişle başladı

Geçen yıl, 12 yıl aradan sonra yatırımcısına ilk kez kaybettiren altın 2014'e yükselişle başladı ve yılın ilk haftasında yatırımcısına yaklaşık yüzde 3 kazandırdı.

2013 yılının son gününde altı ayın en düşük seviyesi olan 1.182,72 dolara kadar gerileyen ve yıllık bazda yatırımcısına 12 yıl aradan sonra ilk kez kaybettiren altının onsu, yılı 1.205,88 dolardan kapatmıştı. 2014 yılının başından itibaren tepki yükselişinin dikkat çektiği ve kısa vadeli yükselen trend içinde hareket eden altının fiyatı bir haftalık dönemde 1.250 dolar sınırına kadar yükseldi ve yatırımcısına yaklaşık yüzde 3 kazandırdı.

Analistler altın fiyatlarında 2014 yılının başından itibaren görülen yükselişi ve bundan sonraki döneme ilişkin beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu, altın fiyatlarında bu yılın başından itibaren devam eden yükselişin geçici olduğunun düşünüldüğünü belirterek, bu yılın başından itibaren Asya'dan özellikle de Çin'den çok yoğun fiziksel talebin olduğunu ve bu talebinde altın fiyatlarını desteklediğini söyledi. 

Altında profesyonel yatırımcıların geçen yıl ciddi satışlar yaptığını onlardan da yeni satışlar gelmediği için yukarı yönlü hareketin devam ettiğini aktaran Kalyoncu, "Çin'den gelen talepte azalış olduğunda altın fiyatlarında tekrar aşağı yönlü bir hareket bekleniyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüksek seyrediyor. Bu da altının cazibesini yatırım aracı olarak geri plana itiyor. Çin'den gelen talebin sakinleşmesi durumunda önümüzdeki dönemde kar satışları bekleniyor" dedi.

"900 DOLARA GERİLEYEBİLİR"
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de altının bugünkü yükselişinin yeni pozisyon açılmalardan kaynaklandığını, bu durumun bir kaç gün böyle devam edeceğini ve daha sonra altının yönünün aşağı olacağını söyledi.

Yıldırımtürk, "Dolar 2 TL'ye yaklaşırsa, altının gram fiyatı 86-87 liraya yükseldiği gibi 80 liradan 78 liraya kadar da gerileyebilir. Önümüzdeki günlerde bunu da görebiliriz ama yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ise, "Fiyatın dip seviyelerinden toparlanmasıyla verilere olan duyarlılığı daha da artacak olan altında ABD veri akışıyla beraber altındaki seyir açısından Çin'deki talebin de etkili olması nedeniyle Çin verileri dikkatle izlenmeli. Bu haftaya bakacak olursak, altın kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırmış durumda, ancak ABD tarafından önemli veriler geleceği için dalgalanmalar fazla olabilir. Bu süreçte özellikle bu hafta açıklanacak ABD tarım dışı istihdamı ve işsizlik oranı verileri büyük önem taşımaktadır. Altının onsunda 1.235 dolar seviyesi altına olan hareketlerde 1.223, 1.210 ve 1.200 önemli destekler olarak görünüyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: TAKVİM

-- 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com