Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Aralık 2013 Perşembe

Bağ-kur prim affı hk.

Avukatlar 1 Ekim 2008 den önce ve sonra farklı statülerde prim ödüyor

Soru: 2007 yılından 2010 yılına kadar serbest avukatlık yaptım. sizde bilirsiniz ki 2008 yılında Kanun değişti. Ve avukatlar Bağ-Kurlu sayılmaya başlandı. Şuan benim SGK' ya prim borcum var. Af kapsamına 24 ay Bağ-Kurlu olanların girebileceği söyleniyor. Ancak benim 4/b li çalışma sürem 18 ay.  2008 yılından öncede 1 yıllık çalışmam mevcut. Bu kapsamda 24 ayı doldurmuş oluyor muyum?

Emel CAYİR

Cevap: Basında yer almasına karşın henüz af kanunu çıkmadı. Önümüzde üç önemli seçim olması çıkma ihtimali güçlendiriyor. 1 Ekim 2008 den sonra avukatlar Bağ-Kur(4/1-b) statüsünde prim ödemeye başladılar. Bu tarihe kadar ise; özel bir düzenleme olan “topluluk sigortası”kapsamında SSK(4/1a) statüsünde prim ödüyorlardı. İkisi faklı statülerde ödenen primler. Bağ-Kura 24 ay borçlu olanları kapsayan bir düzenleme maalesef sizi kapsamaz. Ancak, çıkartılacak yasa tüm prim borçlarını kapsayacağından af kanunun getireceği kolaylıklardan( taksit, gecikme zammı ceza indirimi vb) yararlanarak borçlarınızı öder ve sigortalılık sürelerinizi kazanırsınız.


Ekrem Sarısu - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Asker Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com