Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Kasım 2013 Salı

Annelere 6 yıl erken emeklilik - ÇOCUK SAYISINA GÖRE KADEMELİ EMEKLİLİK GÜNDEMDE!


Çalışan anneye 6 yıl erken emeklilik!

Maliye'den üç çocuk için verilmesi planlanan teşvike yeni formül geldi. Nakit yerine gelir vergisi desteği verilecek. Ayrıca çalışan anneler altı yıl erken emekli olacak.


Sabah'ın haberine göre; hükümetin üzerinde çalıştığı çocuk teşvik paketine sürpriz düzenlemeler girdi. Çalışan kadınlara altı yıl erken emeklilik yolu açılıyor. Buna göre, 3 çocuk yapan kadına 6 yıl borçlanma hakkı veriliyor. Gelir Vergisi Yasa tasarısı ile üç çocuklu asgari ücretlide gelir vergisi yükü sıfıra çekiliyor. Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "nakit" destek talebinin devlete ağır yük getireceği gerekçesiyle, vergi teşvikinde karar kaldı.


DOĞUMLA SINIRLI DEĞİL

Dört bakanlığın yer aldığı paket yeni yıldan önce açıklanacak. Pakete göre, doğum yapan kadına destek doğumla sınırlı kalmayacak. Çocuğu belli yaşa gelinceye kadar yarı zamanlı, esnek çalışma modelini tercih edebilecek. Borçlanma için çocukların sigorta tescil tarihinden sonra doğmuş olması şartı kaldırılıyor. İşe başlama tarihinden önce doğmuş çocuklar için de çalışan kadın bu borçlanma hakkından yararlanabilecek.


ESNEK ÇALIŞMA MODELİ

Aile Bakanlığı, ev kadınlarının maddi koşullarına göre hem nakit hem de mama, bez ihtiyaçlarının karşılanması önerisi getirdi. Ancak, Maliye nakit desteğinin mali yükünün ağır olacağını bildirdi. Avrupa'daki gibi çalışan anneler için yüzde 40 esnek çalışma sistemi de getirilecek.


KADEMELİ EMEKLİLİK GÜNDEMDE

Çocuk sayısına göre, kademeli emeklilikte gündeme gelirken bu konuda nihai karar Bakanlar Kurulu'nda verilecek. Çalışma Bakanlığı, esnek çalışanların emeklilik hakkına erişebilme imkânlarının geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm esnek çalışanların eşit muamele ilkesine uygun olarak yıllık ücretli izin, hafta tatili, günlük dinlenme süresi, kreş gibi haklardan yararlanmaları güvence altına alınacak.

HAMİLELİK RİSKE ATILMAYACAK

İş ve çalışma koşulları hamileliği riske atmayacak şekilde düzenlenirken, periyodik kontroller konusunda her türlü kolaylık gösterilecek. Hamile kadınlar ağır işlerde çalıştırılamayacak. Kamuda çalışan işçi, memur kadınlar muayene günlerinde ücretli izinli sayılacak. Doğum iznine çıkan kadının primini devlet karşılayacak. İzindeki personel için kamuda geçici görevlendirme yapılacak.

Kaynak: MİLLİYET

Etiketler: erken emeklik, doğum teşviği, mama, işçi, izin, Aile, kreş, nakit, Hakkı, vergi, gelir, memur, Maddi, uygun, asgari, formül, Avrupa, Sosyal, teşvik, maliye, tescil, Tercih, 3 çocuk, sürpriz, ücretli, sigorta, muayene, personel, hamilelik, emeklilik, yeni formül, ücretli izin, erken emekli, kaldırılıyor, esnek çalışma, gelir vergisi, yasa tasarısı, çalışan kadın, hamile kadınlar, Bakanlar Kurulu, erken emeklilik, çalışma sistemi, Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, kademeli emeklilik, esnek çalışma sistemi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,

--
AŞAĞIDAKİ KONU İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

emeklilikuzman@gmail.com

SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
Değerli sigortalılar;

Eğer birden fazla Kurumda hizmetiniz varsa emekli olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapmanız menfaatiniz icabıdır.

Örneğin şimdi SSK'lı çalışıyorsunuz ama geçmişte Bağ-kur hizmetiniz varsa SSK emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun. ( SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme )

Veya Bağ-kur emeklisi olmayı bekliyorsunuz ama geçmişte SSK hizmetleriniz varsa Bağ-kur emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun.  ( Bağ-kur dosyasında SSK  hizmetlerini birleştirme )

Hizmet birleştirme işlemleri hala uzun sürmekte olup emekli olunacak süreyi uzatmaktadır.

Eğer emeklilik tarihiniz gelmeden hizmetlerinizi emekli olacağınız Kurum dosyasında birleştirirseniz ve size çıkartılan veya çıkartılacak (Bağ-kur prim borcu veya basmak intibakı farkı ) borçları öderseniz daha hızlı emekli olursunuz.

Bu hizmet birleştirme işlemlerini emeklilik öncesinde başvurup sonuçlandırırsanız; emeklilik tarihiniz geldiğinde emeklilik başvurunuzu yapar emeklilik başvurusu yaptıktan sonra çıkartılacak sürpriz Bağ-kur borçları veya basamak intibakı farklarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Emeklilik tarihinize ne kadar kaldığını merak ediyorsanız sigortalılık bilgilerinizle 

emeklilikuzman@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz.


Talep etmeniz halinde yukarıdaki sorularınız ve daha fazlası için bizden yanıt alabilirsiniz.

Sorularınız detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanmaktadır.

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

emeklilikuzman@gmail.com


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com