Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ege’de yapılan Denizkurdu Tatbikatı’nda gerilim- KOMŞU HEP KORKUYOR!

Genelkurmay düğmeye bastı

Yunanistan'a ait jetler Ege’de yapılan Denizkurdu Tatbikatı’nda Türk F-16’lara tacizini sürdürünce Genelkurmay Başkanlığı, helikopteri tehlikeye düşüren bu tacizler için Yunanistan'a nota verilmesi için olayı Dışişleri Bakanlığı'na iletti.


Türk pilotların sağduyulu tutumu dolayısıyla tatbikat gerçeğe dönüşmeden, kriz aşıldı. TSK ’nın en geniş kapsamlı ve en prestijli tatbikatlarından olan Denizkurdu'na, Yunanistan tacizde bulundu.


Ege ile Akdeniz’de gerçekleştirilen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da destek verdiği tatbikattaki taciz olayı 23 Mayıs’ta Ege’nin uluslararası hava sahasında Rodos Adası güneybatısında yaşandı.

1.5 DAKİKALIK TACİZ

Yunanistan'a ait İki jet, Türk helikopterine tehlikeli bir biçimde havada yaklaşarak taciz etti. Olay, 24 Mayıs günü Girit Adası'nın kuzeyinde meydana geldi. Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında planlı Deniz Kurdu Tatbikatı görevini icra eden TCG Heybeliada korvetinden havalanan 1XSH-70 Seahawk Türk helikopterine tacisde bulunuldu. Yunanistan'ın Soudabay meydanından kalkan ve iki F-16 jetleri helikopterin çevresinde tur atarak 450 – 500 metre arasında yaklaşmak suretiyle 4 kez tacizde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, helikopteri tehlikeye düşüren bu tacizler için Yunanistan'a nota verilmesi için olayı Dışişleri Bakanlığı'na iletti.

KOMŞU HEP KORKUYOR

TSK’nın bölgede yürüttüğü tatbikatlar nedeniyle Yunanistan geçmiş yıllarda da alarm seviyesini artırıyordu. 2007 yılındaki Denizkurdu Tatbikatı devam ederken, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan F-16 kollarına Yunan uçaklarınca iki defa önleme yapılmıştı. 2010 yılında ise Bandırma’daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki tatbikatta 18 F-16 savaş uçağı, senaryo gereği Ege Denizi’nin uluslararası sularından uçarak temsili düşman gemilerine saldırınca Yunan uçakları Türk jetlerine önleme yapmıştı.

Aydın Hasan/ milliyet.com.tr-Ankara

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com