Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Şubat 2013 Perşembe

İntibak yasası emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği nasıl artırdı? - EMEKLİ AYLIKLARI ARASINDAKİ 250 LİRALIK FARK - AL SANA İNTİBAK!

İntibak emekli aylıklarında eşitliği sağlayamadı
Soru: Babam 1 Aralık 2000 tarihinde Zonguldak TTK’ dan 25 yılını doldurarak re’sen emekli oldu. İntibak yasası çıkmadan önce, aynı kurumdan babamdan bir yıl önce emekli olan arkadaşlarından 50 TL civarı fazla maaş alıyordu. 2013 yılının Ocak ayında aynı arkadaşları intibaktan yararlanarak babamı 200-250 TL geçtiler. Bu durumda 2000 yılında emekli olan bizleri mağdur etti. Bu durumun düzeltilmesi için ne yapmamız gerekiyor? Bize bu konuda bilgi vermenizi yardımcı olmanızı rica ediyoruz.

Murat İYİYAZICI

Cevap: Emekli aylıkları arasındaki adil ve eşit olmayan durumu gidermek için çıkartılan intibak yasası, maalesef emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği daha da artırdı. Bugün tabandan 649 TL aylık bağlanırken, intibak uygulaması sonucu 2000 den önce emekli olanlarıın da en az emekli aylığı 921 TL oldu.  İşin doğrusu en çok intibaka ihtiyacı olanlar. Bugün emekli olanlar. Çünkü asgari ücret üstünden prim ödeyenlere bugün için 650 TL civarında aylık bağlanmıyor.

Babanızın durumu hakkında ne kadar şikâyet etseniz haklısınız. Ancak yapılanlar yasal olduğundan yapılacak bir işlem bulunmuyor. Durumu siyasilere anlatarak kamuoyu oluşturup yeni ve adil bir intibak yasası çıkartılması için çalışılabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com