Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Aralık 2012 Pazar

Staj başlangıcı erken emekli eder mi? - TİCARET LİSESİ STAJ GİRİŞİ EMEKLİLİKTE SAYILIR MI?

Staj sigortası erken emekli eder mi? 
 
Okurumuz Fehmi ÇELEN, “25.06.1971 doğumluyum. 01.10.1986 ticaret lisesi çıraklık uygulaması ile SSK’lı olarak işe başladım. 25 sene hizmetimi tamamladım. Yaş olarak ne zaman emekli olabilirim? Bu sürede emeklilik maaşımın emekli olduğum zaman düşmemesi için SSK pirim bildirgesini kaç TL ücret üzerinden göstermem gerekiyor?” diyor.

Öncelikle, staj döneminde ödenen primlerin emekliliğe bir faydasının olmadığını belirtmeliyiz. Ticaret Lisesi’nde yapılan staj süresince iş kazası meslek hastalığı ve hastalık sigorta primleri ödenmekte ve emeklilikle ilgili primler ödenmemektedir. Dolayısıyla staj sigortası, işe başlama tarihi olarak kabul edilemeyeceği gibi, gün sayısı olarak da dikkate alınmaz. İlk defa normal sigortalı olarak primlerin ödendiği tarihe göre emeklilik yaşı değişir.  

01.10.2008 sonrası çalışma süresi arttıkça emekli maaşı buna bağlı olarak her ay ortalama 2 TL düşüyor. Emekli aylığındaki bu düşüşten etkilenmemek için en azından aylık brüt SGK matrahının 2,500 TL civarında olması gerekiyor. Yani, aylık brüt SGK matrahının 2,500 TL’den daha düşük prim ödeyenlerin maaşlarında her geçen gün düşüş oluyor. Sigorta primlerini tavandan ödeyenlerin emekli aylıkları her ay 5 TL artıyor. Oysa asgari ücretliler için artma bir yana, her ay 2 lira civarında düşüş oluyor.

Resul Kurt - STAR

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com