Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Kasım 2012 Cuma

Autoshow fuarında 500 model otomobil görücüye çıktı - 14. Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012


Kapışma başladı

Autoshow fuarında 500 model otomobil görücüye çıktı. Peugeot 301, Citroen C-Elysee, yenilenen Renault Fluence ve Symbol’un dünya tanıtımları yapılırken, 30 model ilk kez Türk tüketicisiyle tanıştı


Türk otomotiv sektörünün ‘güç gösterisi’ olarak nitelenen 14. Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarın açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptı.

Firmaların hazırlıklar için yaklaşık 45 milyon dolarlık harcama yaptığı fuarı 600 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, Türk tüketicisi Peugeot 301, Citroen C-Elysee, yenilenen Renault Fluence ve Symbol’ü dünyada ilk kez bu fuarda görme şansı yakalayacak. 45 markanın 500’e yakın modelle yer aldığı fuarda, 30’u aşkın modelse Türk tüketicisiyle ilk kez tanıştı. 11 Kasım’a kadar açık kalacak fuara giriş hafta içi 10, hafta sonu 15 TL olacak. Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin küresel üretim merkezi haline gelmek konusunda ciddi mesafe katettiğini belirterek, “Geçen yıl üretiminin yüzde 67’sini ihraç eden sektörün öneminin farkındayız” dedi.

Bakan ile yumuşama
Autoshow 2012 Fuarı’nın açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, pek çok firmanın standını da gezdi. Bu çerçevede Ford Otosan standına da gelen Çağlayan, burada bizzat Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’den bilgi aldı. Bakanın ziyaretinde Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Koç Holding Savunma ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen de eşlik etti. Bu ziyaret, Çağlayan ile Ford Otosan arasındaki buzların eridiği yorumlarını getirdi. Bakan Çağlayan, teşvik paketini eleştiren Ford Otosan’a ‘sert’ tepki göstermişti.

Yerli otoda yeni gelişme
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, 10 yıl sonra Türkiye’de 2 milyon araç satılacağını belirterek, yerli marka otomobil konusunda da yakında gelişmeler olacağını ifade etti. 
Otomotiv Distribütörleri Derneği Mustafa Bayraktar da, hurda teşviği ile Maliye’nin 1 milyar liranın üzerinde ek gelir elde edeceğini ifade etti.
Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Transit Connect’ten sonra yeni Turneo Custom ve Courier’i de ABD’ye ihraç edeceklerini söyledi. Gölcük’ün Transit’in tek üretim merkezi haline geldiğini vurgulayan Çimen, “Avrupa fabrika kapatırken, biz Gölcük’te Courier için yeni tesis kuruyoruz” dedi.


Fuarın en pahalısı 4 milyon 300 bin euro’luk Bugatti
Dünyanın en pahalı ve en hızlı seri üretim spor otomobillerinin üreticisi Bugatti, Veyron 16.4 Grand Sport modelini Türkiye’de ilk kez Autoshow 2012’de sergiledi. Yurtdışında yaklaşık 1.8 milyon euro etikete sahip aracın Türkiye fiyatıysa yaklaşık 4.3 milyon euro’ya geliyor. Sarı renkli Bugatti, fuarın en pahalı ve en çok ilgi çeken otomobili oldu.
Ferrari’ye 6 sipariş 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’nda görücüye çıkan Ferrari’nin en yeni ve hızlı modeli F12berlinetta ilk gün 6 sipariş aldı.

Yenilenen Fluence ve yeni Symbol İstanbul’dan dünyaya tanıtıldı
Renault’nun Bursa fabrikalarında üretilen ve yenilenen Fluence modeli ile Romanya’da üretimine başlanacak tamamen yeni Symbol, İstanbul Autoshow 2012’de dünyaya tanıtıldı. Her iki modelin tanıtımını, Renault Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker ile Euromed ve Afrika Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler yaptı.

‘Yeni 301’in tanıtımı için en doğru yerdeyiz’
Peugeot Uluslararası Genel Müdürü Maxime Picat, Avrupa’da otomotiv satışlarının beklenenin de altında seyrettiğini, yeni modellerle ve Avrupa dışı pazarlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin direnç gösteren ve yükselen bir pazar olduğunu söyleyen Picat, bu nedenle 301’in dünya lansmanı için Türkiye’nin en doğru seçim olduğunu söyledi.

Peugeot 301’in sadece bir öncü olduğunu, bu modelin arkasının geleceğini söyleyen Picat, “Çünkü bu modeller, stratejik ürünler” ifadesini kullandı.

Citroen C-Elysee   dünyada ilk kez Türkiye’de satışta
Fransız Citroen, yeni sedan modelinin dünya lansmanını İstanbul Autoshow 2012’de gerçekleştiren bir başka üretici oldu. Fuarla birlikte Türkiye’de satışa da sunulan C-Elysee, Citroen’in Türkiye ve yükselen pazarlardaki kozu olacak. Yılda 10 bin adet satılması beklenen C-Elysee’nin yılın son iki ayında 2 bin adet satması bekleniyor.
Citroen standında, aynı zamanda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın makam otomobili olan DS5 Hybride de yer alırken, ‘Granturismo’ oyunundan gerçeğe taşınan GTbyCitroen konsepti de fuarın ilgi çeken araçlarından biri oldu.

100 bin $’lık poz verdi...
Fuarın en ilgi çeken standlarından biri de, kuşkusuz ünlü top model Irina Shayk’ın geldiği Kia standı oldu. Markanın yeni üç kapılı procee’d modelinin tanıtımı için 15 dakika sahnede kalan Shayk, fuarın ilgi noktası oldu. Fuara helikopterle gelen Shayk’ın bu aktivite için 100 bin dolar civarında bir ücret aldığı belirtiliyor.


İkoncan’dan tasarım tanıtımı
Autoshow 2012 fuarı, sergilenen modeller kadar onları tanıtan ünlülerle de adından söz ettirdi. Fuarın basın gününde Hyundai’nin standında ‘İkoncan’ olarak bilinen Eda Taşpınar vardı. Taşpınar, markanın en yeni modellerini ve gelecekteki tasarım felsefesini ve yeni ürünleri anlatan Hyundai Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle’ye eşlik etti. Kaynak: Milliyet İstanbul Autoshow 2012'de -Levent Köprülü

Etiketler: ABD, Van, Ten, 2012, Ford, TÜYAP, Bursa, model, dolar, Marka, sadece, üretim, Otosan, Afrika, Gölcük, Avrupa, Fransa, Türkiye, Renault, Ferrari, Peugeot, Romanya, Citroen, Fabrika, Kalacak, Dünyaya, Tasarım, Çağlayan, Hollande, İstanbul, otomotiv, teknoloji, Nihat Ergün, Koç Holding, Ford Otosan, Eda Taşpınar, 8 Milyon Euro, Zafer Çağlayan, Transit Connect,

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com