Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Kasım 2012 Pazar

Asgariden ödenen isteğe bağlı Bağ-kur priminin SSK emekli maaşına katkısı olur mu?

İsteğe bağlıya dikkatsiz prim ödeme SSK’dan emekli olmaya mani olabilir


Soru: 4 Temmuz 1969 doğumluyum. 15 Mayıs 1989 tarihi itibari ile SSK'lı oldum. SSK da 4830 gün prim ödemem var. 22 Ekim 2009 tarihinden bugüne kadar da ( 3 yıldır) isteğe bağlı olarak tabandan prim ödüyorum. SSK'dan ne zaman, hangi şartlarda emekli olabilirim? Halen isteğe bağlı sigorta primine devam etmemin emekli maaşına katkısı olur mu?

  Murat DERELİ


Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli. Bundan sonra prim ödemeseniz de, 51 yaşınızı dolduracağınız 4 Temmuz 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Asgariden isteğe bağlı prim ödemenizin emekli aylığını hiç faydası olmayacağı gibi, hem emekli aylığınızı düşürür, hem de 6 ay daha prim ödemeniz halinde, SSK şartlarıyla emekli olmanıza mani olur. Ve Bağ-Kur şartlarıyla, yani en az 9000 gün prim ödeyerek emekli olma durumunda kalırsınız.


Ekrem SARISU - POSTA




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com