Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ekim 2012 Salı

Şehit olan 25 asker için şok karar - Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit sayıldılar!

Afyon'da şehit olan 25 asker için şok karar


Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 askerin ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda personelin "Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit" olduğu bildirildi.


Sebebi belirlenemeyen patlamada şehit olan 25 askerin yakınları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gönderdiği mektupta askerlerin "görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu"nun belirtilmesine isyan etti.

Bu durumda görev şehidi sayılan Afyon'daki askerler, Terörle Mücadele Kanunu kapsamının dışında kaldığı için aile bireylerine iş hakkı tanınmayacak.

Patlamada şehit olan 21 er ve erbaşların ailelerine 3 bin'er TL tazminat ödendiği öğrenildi. Şehit askerlere Mehmetçik Vakfı da 30'ar bin lira ödeyecek.

Şehit olan askerlerin yakınlarına tanınacak hakları düzenleyen yasalar kapsamında terörle mücadelede ölen askerle kaza veya ihmal sonucu ölen askerin yakınlarına tanınacak haklarda iki önemli fark bulunuyor. Bir erin tüm şehitlik haklarından faydalanabilmesi için "terörle mücadele" sırasında yaşamını yitirmesi gerekiyor.

Etiketler: haber, haberler, 25 şehit, Afyon, Afyon, mühimmat, Afyon'da, Mehmetçik, doğal afet, Afyonkarahisar, Mehmetçik Vakfı,

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com