Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Ekim 2012 Çarşamba

İkinci el araba satışında bu tuzağa düşmeyin - AMAN DİKKAT!

İkinci el araba satışında bu tuzağa düşmeyin
Arabamın LPG tüketimi normal mi?

İzmir'de düzenlenen operasyonda, 9 ayrı ilde aile görünümü vererek güven sağladıkları vatandaşların otomobillerini alarak dolandırdıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.


İKİNCİ EL OTO SATIŞINDA DOLANDIRICILIK

Şebeke üyelerinin otomobillerine talip oldukları kişileri günlük olarak kiraladıkları lüks evlere götürerek aile görünümüyle güven oluşturduktan sonra taşıtlarının satışını gerçekleştirip dolandırdıkları iddia edildi. Çete elemanlarının, dolandırılan araçların bulunmasını zorlaştırmak için arabaları aynı gün içerisinde ikinci hatta üçüncü kişiler üzerine satış işlemi yaptırdıkları belirlendi.



İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran birçok vatandaş, araçlarını satmak için anlaştıkları kişilerce eve götürüldüklerini, sonrasında çeşitli bahanelerle dolandırıldıklarını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, eşgal bilgileri, güvenlik kameraları görüntüleri ve mağdurların verdiği bilgilerden hareketle dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren kişilerin hep aynı kişiler olduğunu belirledi.


Yaklaşık 6 ay süren araştırmanın ardından şebeke elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Lider konumundaki A.T.'nin halen cezaevinde olmasından dolayı Ü.G.'nin yönettiği belirtilen şebekeye yönelik İzmir merkez, Aliağa, Bergama, Menemen ilçeleriyle Aydın ve Didim ilçesinde eş zamanlı yapılan baskınlarda 16 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul'da faaliyet gösterdiği, öncelikle bu illerde günlük ya da kısa süreliğine lüks evler kiraladıkları tespit edildi. Daha sonra ise oto pazarlarında bağlantı kurdukları veya internet üzerinden satış ilanı veren araç sahiplerine ulaşan şebeke elemanlarının, bu kişilere güven vermek için bu evlere götürdükleri saptandı. Burada şebekenin kadın ve diğer erkek üyeleriyle aile görüntüsü veren, kendi aralarında poşet içerisinde yüklü miktarda para alışverişi yapan şüphelilerin daha sonra ise, satış için notere giderek araçları yasal yollardan üzerine aldıkları ortaya çıktı.


Araç satışının yapılmasının ardından şüphelilerin, çeşitli bahanelerle aracı alıp parayı vermeden kaçarak planlarını uyguladıkları ve dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri ileri sürüldü.

Zanlıların, otomobillerin yasal yollardan takibini zorlaştırmak için hemen başka noterlerde ikinci hatta üçüncü kişilere satışını yaptıkları anlaşıldı. Şüphelilerin yasal yollardan araç alışverişi yaptıkları için de telefon konuşmalarında rahat hareket ettikleri, olası soruşturma ve yargılamalar sırasında da noterdeki işlemleri kendilerine delil olarak gösterdikleri öğrenildi. Benzer yöntemlerle 11 aracın satışını yaparak yaklaşık 280 bin lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen şüphelilerden 1'i ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 15'i ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaynak: Milliyet


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com