Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Eylül 2012 Çarşamba

Yurtdışı borçlanmasıyla Türkiye'den emekli olanların dikkatine!


Gurbetçi emekli iki kere düşünmeli 

1950'li yıllardan itibaren Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine, çok sayıda gurbetçimizi gönderdik. 

Halihazırda yurtdışında dört milyon civarında vatandaşımız bulunuyor. Bunların yarıya yakını işçi olarak, bir kısmı da serbest çalışıyor. Geriye kalanlar da bunların eş ve çocukları. 

Yıllarını yurtdışında geçiren gurbetçilerimiz, isterlerse Türkiye'den de emekli olabiliyorlar. Yurtdışı hizmet borçlanması yaparak, günlük en az 10 lira ödemek suretiyle aylığa hak kazanıyorlar. Erkekler çalıştıkları süreleri, bayanlar ise yurtdışında geçen sürenin tamamını borçlanabiliyor. Fakat gurbetçi emekliler için, emeklilik sonrası çalışamama gibi bir dezavantaj söz konusu. Yurtdışı borçlanmayla Türkiye'den emekli olan bir gurbetçimiz, Türkiye'de çalışmak isterse hem çalışıp hem de emekli aylığını alabiliyor. Ancak yurtdışında çalışmak istediğinde Türkiye'deki emekli aylığı kesiliyor.

Almanya için 400 euro dönemi bitti 

Emeklilik sonrası çalışma halinde aylığın kesilmesi genel kuralken, örneğin Almanya'da aylık 400 euro'nun altındaki çalışmalarda aylık kesilmiyordu. Borçlanmayla emekli olan kişi hem Türkiye'den aylık alıp hem de Almanya'da 400 euro'dan az ücretle çalışabiliyordu. Ancak 28 Haziran 2012 itibariyle bu uygulamaya son verildi. 

SGK, yayınlamış olduğu genelgeyle 28 Haziran 2012 tarihi itibariyle kısa süreli ve düşük ücretli çalışmaları da yasak kapsamına dahil etti. Yani bu tarih itibariyle 400 euro'nun altındaki çalışmalarda da Türkiye'den bağlanan aylıklar kesilecek. Fakat 28 Haziran'dan önce aylık almakta olup aynı zamanda kısa süreli/cüzi ücretli çalışması devam edenlerin aylıkları kesilmeyecek. 

Kıyaslamadan emekli olmayın 

Yurtdışı borçlanmayla emekli olanlara -yüksekten borçlanma yapanlar hariç- ortalama 800 lira civarında aylık bağlanıyor. Emeklilik sonrası 400 euro ücretle çalışmayı düşünen gurbetçilerimiz, SGK'nın yeni düzenlemesinden sonra iki kere düşünmeli. Zira emekli olup 800 lira aylık almaya başlarken diğer taraftan 400 euro'dan (920 TL) vazgeçmeleri gerekecek. 

Sadettin Orhan - BUGÜN

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com