Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Eylül 2012 Pazartesi

İşveren primlerimi gemi adamı olarak (2a) değil de normal (1a) olarak yatırmış bu durumun düzeltilmesi için ne yapmam gerekiyor?


Şikâyet edebilirsiniz

Soru: Sadettin Bey, 1993-1996 yılları arasında 964 gün gemi adamı olarak çalıştım. Ancak işveren primlerimi gemi adamı olarak (2a) değil, normal (1a) olarak yatırmış. Bu durumun düzeltilmesi için ne yapmam gerekiyor? Levent E.


Cevap: Değerli okurum, mümkünse işverenle görüşüp, çalıştığınız süre için gemi adamı olarak yeniden bildirim yapmalarını sağlayabilirsiniz. SGK tarafından bu düzeltme bildirimi kabul edilirse, söz konusu çalışmalarınız yıpranmalı çalışma kapsamında sayılır. İşvereni ikna edemezseniz SGK'ya şikâyet dilekçesi verebilirsiniz. Elinizde geçerli bilgi ve belge varsa, yapılacak inceleme sonucuna göre normal primleriniz gemi adamı olarak düzeltilir.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com