Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Eylül 2012 Perşembe

Hangi emeklilerin maaşı düşürülecek?

 


Hangi emeklilerin maaşı düşürülecek? 

İntibak işlemleri tamamlanan 1.5 milyon SSK emeklisinden 3 bin 500'ünün geçmişte emekli aylıklarının fazla hesaplandığı, 2 bin 500'ünün ise eksik bağlandığı belirlendi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 1.5 milyon SSK emeklisinin intibak işlemlerine ilişkin dosyaları üzerindeki incelemelerini tamamladı. 

SGK, intibakı yapılan personelin öncelikle aylıklarının doğru bağlanıp bağlanmadığını inceledi. Ardından, hazırlanan bilgisayar programı uyarınca intibak işlemlerini yaptı. 

Habertürk'ün haberine göre, tüm dosyaları tek tek inceleyen SGK, 1.5 milyon kişiden 3 bin 500'ünün aylığının daha önce yüksek bağlandığını, 2 bin 500'ünün aylığının ise eksik bağlandığını tespit etti. 

Daha önce yüksek aylık bağlandığı belirlenen emeklilerden, geriye doğru beş yıl için fark alınacak. Fazla yapılmış ödemeler, eylül ayından başlamak üzere, emeklilerin aylıklarının dörtte birine kadar yapılacak kesintilerle tahsil edilecek. Ancak, geriye dönük alınacak bu paralara faiz işletilmeyecek. 

Emekli aylıkları daha önce eksik bağlandığı tespit edilen vatandaşlara ise emekli oldukları tarihten bugüne kadar ödenmesi gereken farklarının tamamı peşin olarak ödenecek. Farklar, emeklilerin hesabına doğrudan yatırılacak. 

MAAŞI EKSİK BAĞLANANLARA PEŞİN ÖDEME 

SGK yetkilileri, hatalı aylık bağlanmasının geçmişte emekli aylığı hesaplama işlemlerinin manuel ortamda yapılmasından ya da vatandaşların yanlış bilgi vermesinden kaynaklandığını belirtti. 

Yetkililer, sigortalıların aylık miktarını etkileyen aylık bağlama oranlarının tespitinde dikkate alınan yaşın hesabında dosyadaki nüfus belgeleri ile nüfus kütüklerinin farklı olması, kullanıcılar tarafından yaşın, prim gün sayısının ve göstergenin yanlış tespit edilmesi, ödeme sistemine bilgilerin manuel olarak hatalı girilmesi gibi nedenlerden dolayı geçmişte aylıkların hatalı tespit edildiğini ifade etti. 

5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu'nun 96. maddesine göre, aylıkları hatalı hesaplanan kişilerden, fazla yapılan ödemelerin, hatanın fark edildiği tarihten geriye doğru tahsilinin öngörüldüğünü kaydeden yetkililer, bu hataların, intibak hesaplamasından bağımsız olarak tespit edildiğini vurgularken, 1 milyon emeklinin incelemesinin devam ettiğini, ancak incelemesi devam edenlerin aylıkları bağlanırken otomasyona geçilmiş olduğu için o dosyalarda hatalı işlem sayısının çok düşük olduğunu aktardı. Kaynak: Bigpara 
--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com