Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Eylül 2012 Pazartesi

Düşük emekli aylıkları aylığım yanlış mı hesaplandı kuşkusuna yol açıyor!

Düşük emekli aylıkları, aylığım yanlış mı hesaplandı kuşkusuna yol açıyor 

Soru: Annem, 21 Eylül 1962 doğumlu. Sigorta başlangıç tarihi 1979 dur. 2011 yılında hem günü hem yaşı doldurarak emekli oldu. Aldığı maaşı az buluyoruz. Acaba günlerinin dolduğu göz ardı edilerek direk yaş'tan mı emekli edildi diye düşünüyoruz. Bilgilendirirseniz çok seviniriz. 

ASLI 

Cevap: Maalesef emekli aylıklarının geneli oldukça düşük. Bu düşüklük haklı olarak sizi acaba aylığımız yanlış mı hesaplandı kuşkusuna sevk ediyor. Fakat emekli aylığını sadece prim gün sayısının belirlemediği, üstünden prim ödenen kazanç tutarını da belirleyici olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Asgari ücret üstünden prim ödeyenlere taban aylık bağlanıyor. Emekli aylıkları bilgisayarla ve aylık hesabına ilişkin yazılım programı marifetiyle hesaplandığından, sorunuzdaki gibi bir hata olması mümkün değil. Ancak, kuşkunuzu gidermek için, Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılı olarak başvurduğunuzda, emekli aylığı hesabınız tekrar yapılır. Olası bir hata varsa düzeltilir ve sonucundan tarafınıza bilgi verilir. 

Ekrem SARISU - POSTA

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com