Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ağustos 2012 Perşembe

Malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasındaki farklar nelerdir?

Malul ile Engellilerin emekliliği arasındaki fark nedir?
 
> M. KASPAR  

15.12.1973 doğumluyum. 1994 sigorta başlangıcım, % 52 sakatlık raporum var. Askerlik yapmadım. 4.200 SGK prim günüm var. 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum. Bu şartlarda malulen emeklilik hakkı kazanmış olur muyum?

CEVAP: Sayın okurlarım, çok defa sakat ile malul emekliliğini birbirine karıştırıyorlar:
5510 sayılı Kanunun 25’inci maddesine göre malulen emekli olmak için;
- 10 yıllık sigortalılık süresinin olması,
- 1800 gün prim ödenmiş olması,
- Veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise, 10 yıllık sigortalılık süresi aramadan 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olması,
- Malullüğün sigortalı işe girdikten sonra meydana gelmesi,
- Ve en önemlisi 4 (a) ve (b) sigortalıları için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılmakta ve kendilerine emeklilik maaşı bağlanmaktadır.
Ama %40 ve üzerinde sakatlığı olanlar, Vergi Dairesi’nden “Vergi İndiriminden Faydalanabilir Yazısı” alabilirlerse; sakatlık derecesine göre yaşa bağlı olmadan erken emekli olabiliyorlar.

İkisi arasındaki fark; malulen emekli olanlar tekrar çalışamazlar. Çalışırlarsa emekli maaşları kesilir. Fakat sakatlık indiriminden faydalanarak emekli olanlar, emekli olduktan sonra Sosyal Güvenlik Destek Primine tabi olarak çalışabilirler ve emekli maaşları kesilmez.

Sizin durumunuza gelince; raporunuz %60’ın altında olduğu için malulen emekli olamazsınız. Fakat vergi indiriminden faydalandığınız için, üçüncü dereceden engelli olarak tüm emeklilik şartlarınız tahakkuk etmiş. Hemen emeklilik müracaatı yapabilirsiniz ve emekli olduktan sonra tekrar çalışabilirsiniz ve emekli maaşında kesinti olmaz.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com