Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ağustos 2012 Cuma

Kimler iş güvenliği uzmanı olabilir?


İş güvenliği uzmanlığı yapabilecek kişiler

Soru: İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun, tüm işyerlerine iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu getirdiği söyleniyor. İş güvenliği uzmanı kimlerdir? Veya kimler iş güvenliği uzmanı oluyor. Örneğin, şirkette çalışan birini iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirebilir miyiz?

Tarık KARASUR
Cevap: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle yetkilendirilmiş mühendis, mimar ve teknik elemanlar iş güvenliği uzmanlığı yapabilecekler. Buradaki teknik elemaları yasa, teknik öğretmen, fizikçi ve kimyager unvanına sahip olanlar ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları olarak tanımlamış bulunuyor. Buna göre, Bakanlıkça yetkilendirilmiş olan eğitim kurumlarından iş güvenliği uzmanlığı belgesi almış olan, mühendis, mimar, teknik öğretmen, fizikçi ve kimyager ile üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programından mezun olanlar, iş güvenliği uzmanı olarak görev yapabilecekler. Şirketinizde bu nitelikleri taşıyan çalışanınız varsa iş güveliği uzmanlığı yapabilir.

Ekrem SARISU - POSTA



3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Bilgilerinizi girin, size özel kasko sigortası fiyatlarını karşılaştırın... 

Araç kasko değerine en uygun kasko poliçesini hesaplayın...

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com