Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ağustos 2012 Çarşamba

İş sağlığı ve güvenliği kanununda işveren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü tutulmuş burada kastedilen risk değerlendirmesi nedir?


İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işveren risk değerlendirmesi yapma zorunluluğu getirdi

Soru: İş sağlığı ve güvenliği kanununda işverenin “risk değerlendirmesi” yapmakla yükümlü tutulmuş. Burada kastedilen risk değerlendirmesi nedir? Açıklama yapar mısınız?

Ferit DEMİR

Cevap: 30 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununda sorunuzda da belirttiğiniz gibi işveren, risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla zorunlu tutulmuş bulunuyor. Yasada risk değerlendirmesi; “iş sağlığı ve güvenliği açısından işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalardır.” şeklinde tanımlamıştır.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com