Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ağustos 2012 Pazar

Annem doğum borçlanması yapabilir mi?


Doğum tarihinden sonraki iki yıl içinde prim ödenmeyen günler borçlanılabiliyor

Soru: Annem 3 Kasım 1973 doğumlu. 1 Nisan 1997’de SSK’lı oldu. 2685 gün primi var. 2000 yılında doğum yaptı. Doğum borçlanması yapabilir mi? Ve ne zaman emekli olabilir?

İrem OĞUZ

Cevap: Anneniz emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. 3215 gün daha prim ödeyerek, 2685 gün olan primini 5900 güne tamamlaması şartıyla 53 yaşını dolduracağı 3 Kasım 2026 da emekli olabilir.
Annenizin, doğum yaptığı tarihten sonraki iki yıllık sürede prim ödemesi yoksa, doğum borçlanması yaparak 720 gün kazanabilir. İki yıllık sürenin tamamında prim ödemesi varsa borçlanma yapamaz. İki yıllık sürede kısmı prim ödemesi varsa, iki yıllık süre içinde primi ödenmeyen günleri borçlanabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com