Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Ali Tezel'den Kıdem tazminatı sorularınıza cevaplar

Kıdem tazminatı sorularınıza cevaplar

Evlilik Kıdem Tazminatı devam ediyor

Sermaye ve yabancı yatırımcılar tarafından “Kıdem Tazminatı Fonu” getirilmek isteniyor ama Çalışma Bakanı da sosyal taraflar anlaşmadan bu tür bir düzenleme TBMM’ye gelmez diyor. Bana göre seçimlere yaklaştığımız bu zamanlarda Hükümet Fon tasarısını TBMM’ye getirmez…

08.12.2006’da sigorta girişim yapıldı şu an çalıştığım iş yerine de 15.10.2007’den beri çalışmaktayım yeni çıkan yasayla ilgili iş ortamımızda çok fazla söylem var 5 yılını dolduran personele önce tazminatı teklif edilecek eğer kabul ederse çıkacak çıkmazsa işten çıkarılacağı zaman tazminat değil fon olarak alınacağı söyleniyor. Buradaki en doğru bilgi nedir? Ayrıca evlilik tazminatıyla ilgili bilgi almak istiyorum ben evlenip 1 yıl içinde işten ayrıldığım zaman tazminatımı alacak mıyım? Yoksa fon olarak mı yatacak? Toplam iş günüm 1702 gün. 

Burcu Kay 

Sayın okurum, bahsettiğiniz olaylar mevcut kıdem tazminatı uygulamasının kaldırılıp yerine Kıdem Tazminatı Fonu uygulaması gelirse geçerli olacak. Bugün için bu tür bir tehlike yok. Zira, bazı sermaye kesimi özellikle de ülkemizde yatırım yapan/yapacak yabancı sermaye kıdem tazminatını kaldırın diye baskı yapıyor. Ülkemizdeki yabancı sermaye yandaşları da buna destek oluyor. Siz de evlenirseniz ve nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde evlilik ile iş arasında tercih yapıp, işinizi bırakırsanız işveren size (evlilik) kıdem tazminatı ödemek zorundadır.

15 yıl ve 3600 günle kıdem alınır

Mevcut işyerimde 15 sene 6 aydır çalışmaktayım. Ancak yurtdışından yabancı bir bayanla evlilik yaptım ve Almanya’ya yerleşmem söz konusu. Bu durumda, tüm kanuni haklarım dahil olmak üzere tazminatımı alarak işten ayrılabilir miyim? Daha öncede başka bir işte çalışmaktayken askerlik sebebiyle tazminatımı alıp işten ayrılmıştım. Bu sorun olur mu?

Yaşar Bilgel

Yaşar bey, normal şartlarda ben yabancı birisi ile evlendim bu sebeple işi bırakıp yurtdışına gidiyorum diyerek kıdem tazminatı alınamaz ama sizin 15 yıllık sigortalılık süreniz ve en az 3600 gününüz var. Bu sebeple en yakında Sosyal Güvenlik Merkezine gidip, “kıdem tazminatı alabilir” yazısı alın, işverene verip aynı gün işi bırakıp kıdem tazminatınızı işverenden alabilirsiniz. Ödemezse mahkemeye verip faiziyle alırsınız. Sadece bu yazıyı elden mi yoksa noterden mi göndereyim diye düşünün. Zira, işverene verdiğinizde sonra bana bu tür bir belge vermedi derse kanıtlamanız adına.

Ali Tezel - Gazete Habertürk

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com