Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Temmuz 2012 Perşembe

Kendi isteğimle işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim?


15 yılı doldurmadığınızdan kıdem tazminatı alarak ayrılamazsınız


Soru: 21 Eylül 1980 doğumluyum. 20 Eylül 1998’de SSK’lı oldum. 4277 gün primim var. Çalışmakta olduğum işyerine 3 Ekim 2001’de girdim. Kendi isteğimle işyerinden ayrılırsam tazminat alabilir miyim?

Umut ERKUŞ

Cevap: Emekli olmak için aranan sigorta süresi, prim ödeme şartını sağlamasına rağmen yaşı dolduramayanlar, kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor. Yaş haddinden emekli olmak için 15 yıl sigorta, 3600 gün prim ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Prim şartını sağlamanıza karşın, sigorta süresi şartını sağlamadığınızdan bugün için kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılamazsınız. 15 yıllık sigorta sürenizi dolduracağınız 21 Eylül 2013’te kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılmanız mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com