Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Haziran 2012 Cuma

Kıdem tazminatlarının devlete geçmesinin bize ne gibi avantajları var veya dezavantajları nelerdir?

Bir miktar azalmasına karşın kıdem tazminatı güvenceye kavuşacak

Soru: Kıdem tazminatlarının Devlete geçmesi hakkında haberler yayınlanıp duruyor. Bu tazminatların Devlete geçmesi biz işçi sınıfı olarak, bize ne gibi avantajları var. Veya dezavantajları nelerdir?
Gökhan SAVAŞ

Cevap: Kıdem tazminatı fonu kurularak, çalışanın emekli olduğunda kıdem tazminatını işveren yerine fondan alacak olmasının çalışana sağlayacağı en önemli avantaj, tüm çalışanların yüzde 100’ünün kıdem tazminatı güvencesine kavuşacak olmasıdır. Çünkü, ilgili bakanın yaptığı açıklamaya göre, bugün çalışanların yüzde 8’i kıdem tazminatı alabiliyor. Yüzde 92’si çeşitli nedenlerden dolayı kıdem tazminatı alamıyor.
Kıdem tazminatı fonunun çalışan açısından tek olumsuz yönü, bugüne göre kıdem tazminatı tutarının bir miktar düşecek olmasıdır. Çünkü bugüne mevzuata göre; çalışılan her yıl için en son alınan ücretin brüt tutarı kadar kıdem tazminatı ödenmektedir. Kıdem tazminatı Fonu kurulduğunda, bu tutar büyük bir ihtimal düşecektir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com