Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Mayıs 2012 Cuma

Ticaret meslek lisesinden stajyer olarak sigorta girişim başlangıç sayılır mı?

Staj sigortası başlangıç sayılmaz

Soru: 1 Ocak 1973 doğumluğum. Ticaret meslek lisesinden stajyer olarak 2 Ekim 1989 tarihinde sigorta girişim yapıldı. Ancak okul tarafından prim yatırılmadı. Bu sigorta girişim, başlangıç sayılır mı? Emeklilik yaşı mı etkiler mi? Daha sonra 1 Eylül 1992 tarihinden itibaren sigorta primlerim ödenmeye başladı. Ben sigorta başlangıcım lise mi? Yoksa, 1 Eylül 1992 yılı mı sayılacak? Bu arada 6400 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?
Aydın GÜNEŞ

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına(malullük, yaşlılık, ölüm sigortaları) prim ödenmediğinden, emeklilik açısından başlangıç sayılmaz. Bu dönemde kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenir ve stajyer hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı riskleri açısından güvence altına alınır. Ayrıca, bu dönemde verilen sigorta sicil numarası emekli olana kadar kullanılır.
Emeklilik işlemlerine esas olan 1 Eylül 1992 başlangıcınıza göre, emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 53 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com