Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Mayıs 2012 Salı

Kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?

Kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz

Soru: 1971 doğumluyum 1986 senesinde sigortalı oldum. 4600 gün primim var. Çalıştığım iş yerinden ayrılmak istiyorum. Arkadaşımın birinden de öğrendiğim kadarıyla, SSK’dan alınan bir dilekçe ile tazminatımı alabiliyor muşum. Acaba bu bilgi doğru mu? Kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?
Selin ÇETİN


Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını yerine getirenler kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabiliyor. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarını sağladığından, kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğünden alacağınız “kıdem tazminatı alabilir” yazısını işverene ibraz etmekten ibarettir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com