Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Nisan 2012 Pazartesi

Kıdem tazminatı taksitle nasıl ödenebilir?

Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir ama...

Soru: İşverenin kıdem tazminatını taksitlere bölme hakkı var mıdır?


Geçtiğimiz ay emekli olan bir arkadaşımızın tazminatını bir peşin 5 taksite böldüler ve "bütün haklarımı aldım" şeklinde imza attırdılar.



Bu durumda, kalan taksitler ödenmezse hak iddia etme şansı kaybolur mu?

Hakan

Cevap: Değerli okurum, iş mevzuatımızda kıdem tazminatının taksitle ödenebileceği veya ödenemeyeceğine dair bir düzenleme bulunmuyor.

Dolayısıyla bu konu, işçi ile işverenin arasındaki anlaşmaya bağlıdır. İşçi kabul etmediği takdirde işveren taksitle ödeme yoluna gidemez.

Eğer işçi kabul etmiş ve taksitlere bölünmüşse, peşinat sonrası taksitler için en yüksek banka faizi uygulanır.

"Bütün haklarımı aldım" şeklindeki ibraname, kalan taksitlerin ödenmeyeceği anlamına gelmez. Zaten yargı kararlarında da bu tür genel ifade içeren ibranameler geçerli kabul edilmiyor.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com