Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Askerliğimi ödersem emekli olabilir miyim?

Priminizi 5075 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 1 Temmuz 1964 doğumluyum. İlk sigortalı işe girişim 1980 olup, toplam 3504 gün prim ödemem var. Daha prim ödemem lazım mı? Askerliğimi ödersem emekli olabilir miyim?


İsmail YİĞİT

Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay,yıl) olarak bildireceğiniz yerde, sadece yıl olarak vermişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Başlangıç tarihiniz 24 Mayıs 1980 ve sonraki bir tarihse Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5075 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. Muhtemelen 18 ay askerlik yaptınız. Askerliğinizi borçlandıktan sonra 1031 günde prim ödeyerek, toplam priminizi 1075 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com