Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Şubat 2012 Cuma

Bulgaristan’daki çalışma sürenizi borçlanma hk.

Bulgaristan’daki çalışma sürenizi ve askerliğinizi BORÇLANABİLİRSİNİZ

Şerif Kayalı / BURSA

28.12.1965 doğumluyum. 15.06.1992 tarihli Sigorta girişim ve 6200 günüm var. Bulgaristan’da 6 yıl hizmetim ve 2 yıl 2 ay askerliğim var. Bu hizmetlerimi borçlanabilir miyim, ne kadarını borçlanırsam emekli olurum, ne zaman emekli olurum?


CEVAP: Sosyal Güvenlik Sözleşmesi imzalanmamış ülkelerden 01.01.1989 tarihinden 08.05.2008 tarihine kadar geldikleri ülke tarafından zorunlu göçe tabi tutulmuş olanlar, Türk vatandaşı olup, Türkiye’de ikamet edenler, Sosyal Güvenlik Kuruluşlarından gelir ve aylık almayanlar, geldikleri ülkedeki çalışma sürelerini belgelemeleri ve yazılı istekte bulunarak borçlarını üç ay içerisinde ödemeleri şartıyla Bulgaristan‘da geçen hizmetlerini borçlanabiliyorlar.

Buna göre 2 yıl 2 ay askerliğiniz, 5 yıl da hizmetiniz olmak üzere toplam 7 yıl 2 ay borçlanma yapabilirsiniz. Yurt dışı hizmetiniz önce olduğu için giriş tarihiniz 15.04.1985 olur ve 48 yaşınızın dolduğu 28.12.2013 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanmasını tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde, hizmet borçlanmasını 3 ay içerisinde ödemeniz gerekiyor.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com