Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Şubat 2012 Cuma

Acil hallerde sağlık hizmeti alma hk.

Acilde yeşil alan türettiler

5510 sayılı Yasa ve Sağlık Uygulama Tebliği gereğince acil hastalardan ister SGK ile sözleşmesi olsun ister olmasın hiçbir hastane tek kuruş para isteyemez ama özel hastaneler bastırdı şimdi acil ile normal hasta arasına bir de yeşil alan hastası diye bir şey ürettiler, acilden de hastadan para almasını sağladılar…


2 yaşındaki kızım, 11.02.2012 tarihinde birden rahatsızlandı, ateşi yükseldi 41 derece oldu, vücudu kırmızılaştı ve eşim aldı Özel Merter Vatan Hastanesi’ne götürdü. Açil olarak kayıt yapıldı. Sonradan ise 20 lira ücret istendi. Acile giden 2 yaşındaki çocuktan ücret istenmesi sizce yasal mıdır? Sayın Başbakan söylüyor acil giden hastalardan ücret alınmayacak diye ama yine de aldılar.

Durmuş Taştan

Sayın okurum, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SS ve GSS) Kanunu ile Genel Sağlık Sigortasının hastane ve sağlık kuruluşlarında nasıl uygulanacağını anlatan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) gereğince bütün hastaneler acil hastalardan tek bir kuruş bile para almadan muayene ve tedavi etmek zorundadır.

***SGK İLE SÖZLEŞMESİNİN OLMASI BİLE ÖNEMLİ DEĞİL

Bütün hastane ve sağlık kuruluşları ister SGK ile sözleşmesi olsun, ister SGK ile sözleşmesi olmasın fark etmez, acil durumda olan (24 saat içinde müdahale edilmesi gereken) tüm hastaları muayene ve tedavi etmek zorundadır. Hastadan veya hasta yakınlarından da tek kuruş para istenemez. Tüm acil sağlık giderleri hastane tarafından SGK’ya fatura edilmelidir.

Sizin kızınızın da ateşi 41 dereceye kadar yükselmiş ve vücudunda döküntüler oluştuğuna göre acil hastadır ve sizden de bu hastanenin para istememesi gerekirdi. Hastanenin sizden aldığı 20 lira YASADIŞIDIR.


***HASTANEYİ ŞİKAYET EDİN-PARANIZI ALIN

Acil hasta olduğu halde kızınızdan 20 TL para isteyen ve alan hastaneyi Unkapanı’nda bulunan Cibali Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’ne yazılı olarak şikayet edin. Şikayetiniz sonrasında bu hastaneye sizden aldığı paranın 5 katından ve 6 bin liradan az olmamak üzere ceza keserler. Şikayet sonrasında hastane paranızı iade ederse de ceza 2,5 katına düşürülür.

***2012’DE YEŞİL ALAN YARATTILAR

Geçen hafta SGK ile özel hastanelerin karşılıklı imza attığı 2012 SUT’u ile acil ile acil olmayan (normal poliklinik) hastaları arasına bir de YEŞİL ALAN HASTALARI diye bir şey yarattılar. Yani, acil olarak hastaneye gittiğinizde doktor bu acil hasta değil derse sizi yeşil alan hastası sayıyorlar ve önce devlet hastanesi ise 5 lira, özel hastane ise 12 liralık muayene parası ile ialveten 3 liralık eczane ilaç parasını eczaneye gittiğinizde ödetiyorlar. Ayrıca, yeşil alan muayenesi için SGK sizin adınıza hastaneye 23,9 lira para ödüyor, acile gittiğiniz yer özel hastane ise sizden yüzde 70 oranında (17 lira) ilave ücret de talep ediyorlar. Sizin çocuğunuzu büyük bir ihtimal ile gerçekten acil olduğu halde sırf para almak için yeşil alan hastası saymışlar. Konu ile ilgili mutlaka SGK’ya şikayette bulununuz.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com