Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Ocak 2012 Cuma

GSS kapsamında gelir testine tabi tutulmayacak olanlar hk.

Genel Sağlık Sigortasında Haklı Merak Devam Ediyor

Soru: 25.08.1986 tarihli doğumluyum. Beş sene kadar çalıştım ve işten ayrıldım. Şu anda işsizim ve babamın sigortasından yararlanıyorum. Ayrıca ön lisans öğrencisiyim. Bu yeni yasa kapsamında 1990’dan önce doğan kız çocukları babalarının sigortasından yararlanacak mı? Ben de buna dâhil miyim?


Tuğba YILMAZ

Cevap: Her ne kadar 25 yaşını aşmış bulunduğunuz için öğrencilik kapsamında babanızdan dolayı genel sağlık sigortasından yararlanmanız mümkün bulunmuyor ise de Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespitine tabi tutulmayacaksınız. Zira 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte (1 Ekim 2008 tarihinde) 18 yaşını doldurmuş olup, o tarihte babanızdan dolayı sağlık yardımı alma hakkına sahip bulunduğunuz ve halen işsiz ve bekâr olduğunuz için babanızdan dolayı sağlık yardımı alma hakkına sahipsiniz. Bu durumunuz işe girinceye veya evleninceye kadar devam edecek. İşten çıkma veya boşanma durumunda tekrar babanızdan dolayı sağlık yardımından faydalanabileceksiniz.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com