Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Bağ-kura bildirilmeyen vergi ve şirket ortaklığı kayıtları ileride başıma dert açar mı?

SORU:


Bağ-kur'a bildirilmeyen vergi ve şirket ortaklığı kayıtları ileride başıma dert açar mı?

CEVAP:




Bu sorunun cevabı ne zaman  Bağ-kur'a kayıt olduğunuza bağlı olarak değişir.
  • Eğer hiç Bağ-kur kaydınız yoksa 1.10.2008 sonrasından sorumlu olursunuz öncesi için Bağ-kur size borç çıkartmaz.
  • 4.10.2000 ile 1.10.2008 arasında Bağ-kura kayıt olmuşsanız 4.10.2000 öncesi kayıtlarınız için Bağ-kur size borç çıkartmaz.
  • 20.4.1982 ile 4.10.2000 arasında Bağ-kura kayıt olmuşsanız 20.4.1982 öncesi kayıtlarınız için Bağ-kur size borç çıkartmaz.
Fakat yukarıdaki belirtttiğim tarih aralıklarında birden fazla kaydınız olduğu halde sadece birini bildirirseniz  diğer bildirmediğiniz kayıtlar için iş ciddiye bindiğinde başınız ağrıyacaktır. Bağ-kur'da işin ciddiye binmesi demek sizin Kurumdan emekli maaşı talep etmeniz demektir. O zaman Kurum tüm kayıtlarınızı titizlikle inceler ve sizden ister. Daha önce bildirmedikleriniz için de size borç çıkartır.

Örneğin 11 Kasım 2002'de işyeri açtınız ve bunu o yıllarda Bağ-kura bildirdiniz. Fakat daha evvelinde de 25 Aralık 2001 tarihinde bildirmediğiniz ve halen devam bir şirket ortaklığınız vardı. Emeklilik başvurusu yaptığınızda Bağ-kur başlangıcınız 11 Kasım 2002 değilde bildirmediğiniz şirket ortaklığından dolayı 25 Aralık 2001 olur ve bu kayıtlar için size borç çıkartılır.

Halihazırda BAĞ-KUR KAYDINIZ VARSA ve birden fazla vergi, meslek odası, şirket ortaklığı kaydınız da bulunuyorsa yapmanız gereken en doğru şey tüm kayıtlarınızı tam olarak Bağ-kur İB formları üzerinde Kuruma teslim etmektir. Bu ileride mağdur olmamanız için en doğru yoldur.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com