Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

Uzman çavuş maaşlı emeklilik hesabı

Emeklilik tarihiniz Mayıs 2026’dır

Soru: 3 Nisan 1977 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 15 Temmuz 1997, bitiş tarihi 15 Kasım 1999 olup SSK’ya 847 gün prim ödemem var. 1999-2001 yılları arasında 550 gün askerlik yaptım. (askerlik borçlanması yapmadım ) Askerlikten sonra 26 Ağustos 2002 tarihinden itibaren halen uzm. çvş olarak görev yapmaktayım. 2011-2014 yılları arasında (KKTC görevim var. 3 yıl itibari hizmet sürem var). 6 ay yurt dışı görevlendirmem var. Hizmet birleştirmesi yaptım. SSK’da geçen süreler derece ve kademe olarak özlük hakkım değişti. Uzun oldu ama sormak istediğim ne zaman emekli olurum, kaç yaşa tabiyim? Maaşlı emeklilik tarihi hesaplayamadım.
Hakan ÇAKIRBEY
Cevap: Emekli Sandığı'ndan emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Hak kazanacağınız fiili hizmet süresi zammınızın tamamı emeklilik yaşınızdan düşüleceğinden, yaklaşık olarak 15 Mayıs 2026 tarihine kadar uzman çavuş olarak çalışmaya devam ederseniz,  bu tarihte maaşlı emekli olabilirsiniz. Askerlik hizmetinizi borçlanırsanız emeklilik yaşınız 54 olur. Ve bu durumda da 3 Temmuz 2025 tarihine kadar uzman çavuş olarak çalışmaya devam ederseniz, yaklaşık olarak bu tarihte maaşlı emeklilik hakkı kazanabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com