Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

Toprak mahsulleri ofisinden adıma prim yatmış bunu Bağ-Kur'a borçlanabilir miyim?





Ürün satışınızdan prim kesintisi yapılmışsa borçlanabilirsiniz
Soru: 29 Ocak 1964 doğumluyum. Tarım Bağ-Kur girişim 1 Haziran 1998’de. Ve ayriyeten 15 Ağustos 1997 toprak mahsulleri ofisinden adıma prim yatmış. Bunu borçlanabilir miyim? Ve 18 ay askerliğimi de borçlanırsam, ne zaman emekli olabilirim?
Ramazan KAYAN/NİGDE
Cevap: 1997’deki ürün satışınızda Bağ-Kur prim kesintisi yapıldığını gösteren müstahsil makbuzuyla bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik il veya Merkez Müdürlüğüne başvurarak, 1997 yılından 4.5 ay kazabilirsiniz. Askerlik sürenizde borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve ara vermeden prim ödemeniz halinde, priminizi 9000 güne tamamlayacağınız 15 Temmuz 2021’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com