Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

Emekli Sandığına bağlı yıpranmalı işte çalışıyorum ne zaman emekli olurum?




Emekli olabileceğiniz tarih 27 Aralık 2025’dir
Soru: 23 Nisan 1978 doğumluyum. Askerlikten önce 10 Mart 1997’de sigortalı işe başladım. SSK’ya 306 gün prim ödemem var. 1998 askere gittim. Askerliğimi borçlandım. 4 Eylül 2000 tarihinden itibaren Emekli Sandığı bağlı yıpranmalı işte çalışıyorum. Ne zaman emekli olurum?
Ulaş AKAR
Cevap:  Yapmış olduğunuz görevinizi ve askerlik sürenizi bildirmemişsiniz. Sorunuzu 15 ay askerlik yaptığınız ve yılda üç ay fiili hizmet süresi zammı alan bir görevde çalıştığınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz.
Emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Kazanacağınız fiili hizmet süresinin tamamı da yaştan düşülecektir. Bu durumda 27 Aralık 2025 tarihine kadar kesintisiz çalışmanız halinde, 6 yıl 3 ay 26 gün fiili hizmet süresi zammı kazanırsınız. Bu süre, 54 yaştan düşüldüğünde emekli olacağınız yaş, 47 yıl 8 ay 4 güne düşer. Ve bu yaşı da 27 Aralık 2025’de doldurmuş olacağınızdan bu tarihte emekli olabileceksiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com