Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Nisan 2018 Cuma

1994’de Bağ-Kur'a giriş yaptım 2003 yılından beri de sigortalı çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim?

53 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz
Soru: 1971 doğumluyum. 1992’de askere gittim. 1994’de askerden geldim. 1994’de Bağ-Kura giriş yaptım. 1996’da Bağ-Kurdan çıktım. 2003 ten beride sigortalı çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim?
Kadir GÖÇMEN
Cevap: Bağ-Kur başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Sorunuzu 1 Ocak 1994’de sigortalı olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Askerlik sürenizin 400 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Boşluğunuz yoksa priminiz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 2024’de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:




Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com