Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

Son Kanunla getirilen diğer önemli düzenlemeler hk.

*Son Kanunla getirilen diğer düzenlemeler

1-Emekli hakim, savcı ve memurların emekli aylığından da SGDP kesintisi yapılacak


Aslında bu konuyu bu köşeden biz daha önce (18.03.2009 günü) dile getirmiştik. Zira, 1 Ekim 2008 gününden önce emekli olmuş olan hakim-savcı ve memurlar bu tarihten sonra noterlik, avukatlık yaparlarsa emekli aylıklarından yüzde 15 oranında kesinti yapılmıyor ama 1 Ekim 2008 gününden sonra emekli olanlardan yapılıyordu. Şimdi, 5510 sayılı Kanun’un geçici 14 üncü maddesinin sonuna eklenen aşağıdaki fıkra ile eski yeni fark etmez tüm hakim-savcı ve memurlardan noter ve avukat olarak görev yapanların emekli aylıklarından yüzde 15 oranında kesinti yapılacak.

“2008 yılı Ekim ayı başından önce 5434 sayılı Kanuna göre emekli olup yine bu tarihten önce serbest avukatlık veya noterlik yapanların aylıklarından bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendi hükümlerine göre sosyal güvenlik destek primi kesilir.”

2-Eski memura yine ikramiye ödemeyecekler

Geçmişte bir müddet memuriyet yapmış sonrasında bir şekilde memuriyetten ayrılmış ve SSK, Bağ-Kur ve T.C. Emekli Sandığından emekli olmuş ve olacak olanlarına ikramiye ödenmesi konusunu biz tam 4 yıldır takip ediyoruz. Bu konuyla ilgili başvuru dilekçeleri, dava dilekçe örnekleri hazırladık ve yayınladık. 24 bin kişi de dava açtı ve dava açanlar paralarını alıyorlar ve alacaklar. Ancak, dava açanlara yerel idari yargı mahkemeleri ödeme tarihi değil de emekli oldukları yılın rakamlarından ödeme yapılmasını kararlaştırıyor. Bu konuda son sözü Danıştay söyleyecek. Umarım Danıştay bu konuda ödeme tarihinin baz alınmasını veya en azından Anayasa Mahkemesinin ilk iptal kararının yayınlandığı 2009 yılı rakamlarının baz alınmasını karara bağlar.

Ancak, vekillere zam getiren düzenleme ile bu konuda da üçüncü kere eski memurlara ikramiyenin önü kapatılmak isteniyor. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde neler yapmanız gerektiğini belirten ayrıntılı bir yazım olacak.

3-Reçete paraları arttırıldı

Ancak, vekillere zam getiren düzenleme ile SGK’lı hastaların reçetelerindeki ilaçları alırken ödeyecekleri rakamlarda değiştirildi. Buna göre üç kalem ilaca kadar 3 lira, 3 kalemden sonraki her kalem ilaç için de birer lira daha para ödeyecekler.

4-Aile Hekimi muayenesinden 2 lira

Bugüne kadar bedava olan Aile Hekimi muayeneleri de 2 lira oluyor. Bu konuda daha öncede yasa ile değil ama yönetmelik ve tebliğ ile 2 lira muayene parası getirilmişti, Danıştay iptal etmişti. Şimdi yasa ile getirdiler umarım Anayasa Mahkemesi iptal eder

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com