Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

1475 Sayılı İş Kanununun 14. Maddesine göre kıdem tazminatı alma hk.

Kıdem tazminatında başvuru nasıl olacak?

Okurumuz T. Kıvılcım “1973 yılı doğumluyum ve 1993’ten beri sigortalı olarak çalışıyorum. En son şu an çalıştığım şirkette hizmetim 9.5 sene ve toplam prim günüm 4145 gün. Kıdem tazminatımı alarak ayrılmak istiyorum. 1475 Sayılı İş Kanunu’nun 14. Maddesi’ne göre kıdem tazminatımı alabiliyorum. ‘Kıdem tazminatını alabilir’ yazısını SGK il müdürlüğünden aldıktan sonra işverene müracaatım ne şekilde olacak?” diyor.


Son dönemlerde, 15 yılını ve 3600 gününü doldurup kıdem tazminatı almak isteyen okurlarımızdan çok soru geliyor. Daha önce de çeşitli yazılarda zaman zaman değinmiştik. 1999 yılında yapılan kademeli emeklilikle ilgili yasa değişikliğiyle emeklilik için gereken 15 yıl sigortalılık süresi ile 3600 prim gün sayısını doldurup yaşını doldurmayı bekleyen sigortalılara kıdem tazminatı verilmesi gerekmektedir. 08/09/1999 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar için aylığa hak kazanma koşullarından yaş dışında en az 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı koşullarını tamamlayıp, yaşını bekleyen sigortalılara SGK tarafından 1475 sayılı İş Kanunu’nun 14’üncü maddesine göre “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı verilmektedir.

Bu gerekçeyle ve kendi isteğinizle kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde işten ayrıldığınızı işverene kıdem tazminatı alabilir yazısı eklenmiş bir dilekçe ile yazılı olarak vermeniz veya noter aracılığıyla göndermeniz halinde işveren tarafından kıdem tazminatı verilmesi gerekmektedir.

Dr. Resul KURT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com