Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

Asgari kazanç üstünden prim ödeyenlerin emekli maaşlarının düşük bağlanması hk.

Asgariden prim ödeme yerine ödememe daha iyi

Soru: 3 Temmuz 1970 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 10 Haziran 1985 dir. 5600 gün prim ödemem var. 3 Temmuz 2019 tarihinde 5300 gün ile emekliliğe hak kazanmış durumdayım. Emekli olmak için 8 sene yaş itibari ile beklemem gerekiyor. Acaba bu kalan zaman zarfında prim ödemeye devam etmeli miyim? Yoksa prim ödemeyi kesmeli miyim? Maaşıma ne yönde bir katkısı olur?



İsa KAYA

Cevap: Sorunuzda da belirttiğiniz gibi, toplam 5300 günden fazla prim ödemeniz olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 49 yaşı dolduracağınız 3 Temmuz 2019 tarihinde emekli olabilirsiniz. Emekli olacağınız tarihe kadar prime esas kazancın üst sınırı(bugün için 5.440.50 TL’dir) veya üst sınır yakın bir tutar üstünden prim öderseniz emekli aylığınızın tutarı yükselir. Prime esas kazancın alt sınırından(bugün için 837 TL dir) veya alt sınıra yakın bir kazanç tutarı üstünden prim öderseniz emekli aylığınız artmadığı gibi, aksine azda olsa azalır. Sonuç olarak; prim ödeyecekseniz yüksek kazanç tutarı üstünden(3,000 TL ile 5.440 TL arasında bir kazanç tutarı üstünden) prim ödeyin. Asgari kazanç üstünden prim ödeyecekseniz ödememeniz daha iyi.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com