Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

Primini tamamlayanların emekli olana kadar çalışma zorunluluğunun olmaması hk.

Primi tamamlayanın emekli olana kadar çalışma zorunluluğu yok

Soru: 17 Eylül 1977 doğumluyum.8 Haziran 1995 yılından beri çalışıyorum. Şu anki prim gün sayım 4937 gün. Toplam prim ödemem 5825 gün. Ne zaman emekli olabilirim? 1 çocuğum var. Doğum borçlanmasın- ödeyebilir miyim? Hamileyken çalıştım. Günlerimi doldurduğum zaman, çalışmazsam olur mu?


Yasemin BİLGE

Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. 888 gün daha prim ödeyerek, 4937 gün olan prim ödemenizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız 17 Eylül 2029 tarihinde emekli olabilirisiniz.

Emekli olmak için aranan prim gün sayısını doldurduktan sonra, yaş haddi dolana kadar çalışma zorunluluğu yok. Primi doldurduktan sonra, emekli aylığı bağlanana kadar çalışmayabilirsiniz. Ancak, bu durumda sağlık yardımı almak için, gelir testiyle ortaya çıkacak aylık gelir durumunuza göre, prim ödemeden veya prim ödeyerek sağlık yardımı alabilirsiniz.

Emekli aylığı tutarınızın yüksek olması için, emekli olacağınız tarihe kadar prime esas kazancın tavan(bugün için 5.440.50 TL dir) veya tavana yakın bir kazanç tutarı üstünden prim ödemeniz gerektiğini de dikkate almanız da yarar var.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com