Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

Hizmet tespit davası açarak bildirilmeyen SSK günlerinizi kazanma imkanı hk.

Girişiniz bildirildiğinden hizmet tespit davası açabilirsiniz

Soru: 23 Nisan 1986 işe giriş tarihim. Ancak 4 aylık çalışmam olmasına rağmen hiç prim ödenmemiş. SSK başlangıcım ve emeklilik günüm bu girişten başlar mı? Bu konu da ne yapmam gerek?


Salih KESKİNOĞLU

Cevap: Sigorta başlangıç tarihi, kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına(malullük-yaşlılık-ölüm sigortaları) ilk defa prim ödenen gündür. 4 aylık çalışmanız kuruma bildirilmediğinden, emeklilik işlemlerinize esas olarak 23 Nisan 1986 tarihi başlangıç sayılmaz. Bu tarihte işveren işe girişinizi bildirmiş, ancak çalışmalarınızı bildirmemişse, hizmet tespit davası açarak, mahkemede çalışmanızı belge veya şahitlerle ispatlayabilirseniz günlerinizi kazanabilirsiniz. Bu takdir de sigorta başlangıç tarihi olarak 23 Nisan 1986 dikkate alınır.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com