Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Aralık 2011 Perşembe

Hizmet tespit davasını kazanarak emekli olma hk.

Hizmet tespit davasını kazanarak emekli olursunuz

Soru: 7 Mayıs 1965 doğumluyum. 9 bin gün primim var. İlk çalıştığım yerde girişim 1 Mayıs 1982 dir. Fakat prim ödemesi gözükmüyor. Bu sebeple 5 Ağustos 2009 tarihinde hizmet tespit davası açtım. Dava devam etmektedir. iki şahidimde mahkeme tarafından dinlendi. İşe giriş bildirgemin aslı bilir kişiye gitti. İmzamın ve resmimin benim olduğuna dair olumlu rapor geldi. Ayrıca, hakimin istemiş olduğu iş yerinin o yıllarda açık olduğuna belgeleyen raporu aldım. Bundan sonraki duruşmam 2 Şubat 2012 tarihinde. Bu bilgiler ışığında mahkemenin sonucu ne olur? Ne zaman emekliliği hak ederim? Ve geriye dönük hak sahibi olabilir miyim?


Musfata ÇOLAK

Cevap: Verdiğiniz bilgilere göre, büyük bir ihtimalle hizmet tespit davasını kazanırsınız. Hizmet tespit davasını kazandığında emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5076 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabi olursunuz. Bu şartları sağladığınızdan emekli olabilirsiniz. Geriye dönük hak kazanıp, kazanmamanız açmış olduğunuz davadaki talebe bağlı. Şayet kurumdan emekli aylığı bağlanmasını talep etmiş, talebiniz reddedildiğinde hizmet tespit davası açarak, açtığınız davada ayrıca emekli aylığı talep tarihiniz itibariyle emekli edilmenizi de istemişseniz, mahkemenin talep tarihiniz itibariyle emekli edilmenize karar vermesi halinde, geriye yönelik olarak aylık bağlatırsınız. Aksi halde geriye yönelik aylık bağlatamazsınız.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com