Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Aralık 2011 Perşembe

Emeklilerin ve memurların maaşlarına enflasyon zammının eklenmesi hk.

Emekli ve memura enflasyon zammı

Enflasyondaki 5 aylık fark şimdiden, memur ve emeklilere zammın kapısını araladı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 Kasım enflasyonunu dün açıkladı. Kasımda, tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık bazda bir önceki aya göre yüzde 1,73 artış gösterirken, yıllık bazda da yüzde 9,48'ye çıktı.


İlk 11 ayda ise enflasyon yüzde 9,82 oldu. Üretici fiyatları endeksi (ÜFE) ise aylık bazda yüzde 0,65 artarken, yıllık bazda yüzde 13,67'ye yükseldi. İlk 11 ayda da yüzde 12,2 oldu.

En son 2008'de geçti

TÜFE'deki kasım sonuçları, yıllık enflasyonun aralık ayında yüzde 10'u aşmasına zemin hazırlıyor. Merkez Bankası da, bir süre önce enflasyonun kısa vadede artışını sürdüreceğini açıklamıştı. Aralık ayları itibariyle enflasyon en son yüzde 10,06 ile 2008'de yüzde 10 sınırını geçmişti.

MEMURA YÜZDE 2.6 FARK KESİN GİBİ

Enflasyonun durumu memur ve emeklilerin maaşlarını da yakından ilgilendiriyor. Çünkü, 2011 için bu kesime temelde yüzde 4+4 oranında zam verileceği açıklanmış, enflasyon farkının ise 6 aylık periyotlarla bu maaşa eklenmesi öngörülmüştü.

Memur ve emekliler, ilk 6 ayda verilen zam aşılmadığı için fark alamadı. Ancak, yılın ikinci yarısında 5 aylık (temmuz-ağustos-eylül-ekim-kasım) enflasyonunun yüzde 6,6 olması enflasyon farkını gündeme getirecek. 5 aylık fark şimdiden yüzde 2,6'lık zammın kapısını açarken, rakamları değerlendiren Merkez Bankası, Aralık ayında da sınırlı da olsa yükselmenin devam edeceği görüşünde.... MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com