Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2011 Cuma

Torba yasanın emekli olmak için yaşı bekleyenlere bir faydası var mı?

Torba yasa emekli olunacak yaşı değiştirmedi

Soru: 8 Nisan 1965 doğumluyum. 1 Haziran 1985 tarihinde 18 ay askerlik yaptım. 17 Mayıs 1987 de sigortalı çalışmaya başladım. 8090 gün prim ödemem var. Halen çalışıyorum. Askerlik süremin ne kadarını borçlanırsam, hizmet yılı ve yaşta ne kadar erken emekli olabilirim? Torba yasa, emekli olmak için yaşı bekleyenlere bir faydası var mı?

İsmail ERAL
Cevap:
Askerlik sürenizin bir yılını borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz bir yıl geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 8 Nisan 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Torba Yasanın, prim şartını yerine getirip emekli olmak için aranan yaş haddinin dolmasını bekleyenlere bir faydası yok. Çünkü, yasada emekli olma şartlarını değiştiren düzenleme bulunmuyor.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com