Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2011 Cuma

Bağ-Kurda kalırsa ne zaman eğer SSK'ya geçerse ne zaman emekli olur?

Bilinçli prim ödese 9 aydan beri emekli aylığı alırdı

Soru:2 Ekim 1952 doğumlu bayan bir otele ortak. 1971-1973 yıllarında SSK ya 747 gün prim ödemesi var. 12 Ağustos 2002 den beri de Bağ-Kurlu sigortalısı. 3140 günde Bağ-Kura prim ödemesi var. Aşağıdaki sorular hakkında bana yardımcı olursan çok sevineceğim.
1)Kendisi şu an emekliği hak ediyor mu?
2)Bağ-Kurda kalırsa ne zaman emekli olur?
3)Eğer SSK ya geçerse ne zaman emekli olur?
Ercan ÇALIŞKAN
Cevap:
1) Sorunuzdaki bayan, primi ödenen son yedi yılda Bağ-Kura fazla prim ödemiş olduğundan bugün için emekli olamaz. Şayet, sosyal güvenlik planlaması yaparak, son 1260 gün primi SSK’na ödemiş olsaydı, 9 aydan beri emekli aylığı alıyor olabilirdi.

2) 1513 gün daha prim ödeyerek toplam prim ödemesini 5400 güne tamamlayacağı tarihte Bağ-Kurdan yaş haddinden emekli olabilir.(Kasım 2015 ayı sonunda)

3) Torba yasa, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara, faaliyetlerini terk etmeden sigortalı çalışarak 4/a sigortasına(SSK ya) prim ödeme hakkı getirdi. Sorunuzdaki bayan, bu haktan yararlanarak şirket ortaklığını terk etmeden sigortalı çalışarak, en az 1260 gün prim ödemesi halinde, SSK’dan emekli olabilir.(ara vermeden prim öderse, Kasım 2014 ayı sonunda) SSK’dan emekli olması avantajlı.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com