Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2011 Cuma

İsteğe bağlı olarak geriye yönelik prim borçlarımın taksitlendirilmesi mümkün müdür?

Geriye yönelik borçlanma yapamazsınız

Soru:30 Mart 1966 doğumluyum. Ocak 1995 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladım. Toplam gün sayım 1080 gündür. Şu anda sigortalı değilim.  İsteğe bağlı olarak geriye yönelik prim borçlarımın taksitlendirilmesi mümkün müdür? Ne zaman emekli  olabilirim? 

Neşe CAN

Cevap:
Geriye yönelik borçlanma usulü olmadığından borçlanarak gün kazanamazsınız. Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. 4670 gün daha prim ödeyerek, 1080 gün olan prim ödemenizi 5750 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Ayrıca, 2520 gün daha prim ödeyerek, 1080 gün olan prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte yaş haddinden emekli olmanızda mümkün.

Sigorta başlangıç tarihinden sonraki doğumlar, doğum sonrasındaki iki yıllık sürede prim ödemesi olmayan günler borçlanılabiliyor. En fazla iki doğum için borçlanma yapılarak toplam 1440 gün kazanılabiliyor. Başlangıç tarihinizden sonra şartları taşıyan iki doğumunuz varsa, borçlanarak 1440 gün kazanmanız mümkün.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com