Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2011 Cuma

İstanbul’da oturuyorum İzmir’de kapanan işyerimden dolayı Bağ-Kur borcumu yapılandırmak istiyorum 18 ay taksit yaparsam ne öderim?

Ödenecek prim borcunu bilgisayar programı hesaplıyor

Soru: İstanbul’da oturuyorum İzmir’de kapanan işyerimden dolayı Bağ-Kur borcumu yapılandırmak istiyorum. Toplam borç 31.272,12 TL ceza 14.547,11 TL Prim Borç Ay Sayısı 79 ay yazıyor. Bu borcu peşin kapatırsam ne öderim? 18 ay taksit yaparsam ne öderim? Kimseden öğrenemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz.

Sonay USLUOĞULU

Cevap:
Torba Yasa kapsamında ödeyeceğiniz Bağ-Kur prim borcunuzun tutarını hesaplayabilmek için, borcunuzun hangi aylara ait olduğu ve ay ay borç tutarınızın bilinmesi gerekiyor. SGK, 6111 sayılı kanun kapsamında ödenecek borçları hesaplayan bilgisayar programı yaptırdı. Sosyal Güvenlik İl veya merkez müdürlüğüne başvurarak, taksit seçeneğinize göre borcunuzun tutarını öğrenebilirsiniz. Nisan ayının son günlerinde çok yoğunluk olduğundan borcunuzu hesaplatamamış olabilirsiniz. Başvuru süresi Bakanlar Kurulunca bir ay uzatıldığından,  bugünlerde yoğunluk azaldı. Hemen giderseniz borcunuzu rahatca hesaplatabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com