Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2011 Cuma

Eşimin emekli olabilmesi için daha ne kadar prim yatırması gerekiyor?

Eşiniz sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeli ve askerliğinin 211 günü de borçlanmalı

Soru: Eşim 14 Temmuz 1960 doğumlu. 1 Şubat 1982 de ilk sigortalı olarak işe başladı. Toplam 2352 gün prim ödemesi var. Daha sonra Bağ-Kurlu oldu ve 1252 gün prim yatırdı. Halen de Bağ-Kurlu. Eşimin emekli olabilmesi için daha ne kadar prim yatırması gerekiyor? Sigortaya geçiş yapsa askerliğini borçlansa, ne zaman emekli olabilir?
Gül MERSİNLİ

Cevap:
Eşinizin sigorta başlangıç tarihi SSK dan emekli olmasını avantajlı kılıyor. Torba Yasa 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara, faaliyetlerine son vermeden ve vergi mükellefiyetlerini kapatmadan 4/a sigortalısı(eski adıyla SSK lı) olarak çalışma hakkı getirdi. Eşiniz sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemesi halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5075 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabi olur. Eşiniz; sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödeyip, askerlik süresinin de 211 gününü borçlanarak toplam prim ödemesini 5075 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com