Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Nisan 2011 Salı

Ne zaman ve hangi tarihte emekli olabilirim?

200 gün prim ödeyip 52 yaşı dolmasını beklemeniz gerek 


Soru: 5 Nisan 1965 doğumluyum.1 Haziran 1991 tarihinden beri sigortalıyım. Şu anki toplam prim gün sayım 4975. Bir 1 Ayda Askerlik Borçlanması Ödedim. Ne zaman hangi tarih de emekli olabilirim.
Kadir TARIM
Cevap:
Askerlik borçlanması, sigorta başlangıç tarihinizi 30 gün geri götürerek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlıyor. 200 gün daha prim ödeyerek,  borçlanma dâhil 5005 gün olan prim ödemenizi 5225 güne tamamlamanız şartıyla, 52 yaşınızı dolduracağınız 5 Nisan 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com