Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Nisan 2011 Salı

610 gün askerlik yaptım askerlik borçlanmasını ödersem emekli olabilir miyim?

Askerlik sürenizin 369 gününü borçlanıp emekli olabilirsiniz


Soru: 20 Ağustos 1960 doğumluyum 1979 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. 1980 de askere gittim halen çalışmaktayım. Bugün için 4631 gün pirim ödemem var. 610 gün askerlik yaptım. Askerlik borçlanması ödersem emekli olabilir miyim?
İhsan ÖZARDIÇ
Cevap:
Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 45 yaş şartlarına tabisiniz. Askerlik sürenizin 369 gününü borçlanarak 4631 gün olan prim ödemenizi 5000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com