Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Eylül 2017 Cuma

657 sayılı yasaya bağlı çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim?

Memur olmadan önceki SSK prim gününüz emeklilik yaşınızı etkiler
Soru: 19 Eylül 1972 doğumluyum. 1 Ocak 1989'dan beri SGK ya prim ödemekteyim. 20 yıldan beri 657 sayılı yasaya bağlı çalışmaktayım. Memurum. Ne zaman emekli olabilirim?
Arzu YÜKSEL
Cevap: Memuriyetten önce SSK'ya ne kadar süre prim ödendiğini belirtmemişiniz. Memurların emekli olma şartlarını sigorta başlangıcı değil, 23 Mayıs 2002 tarihi itibariyle sahip oldukları hizmet süresi belirliyor. Sadece 20 yıllık memuriyetiniz dikkate alınırsa, Emekli Sandığında emekli olmak için: 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süreniz yeterli olduğundan, 54 yaşınızı dolduracağınız 19 Eylül 2026’da emekli olabilirsiniz.  Memuriyetten önceki prim ödeme gün sayınızı bildirirseniz, SSK prim ödemenizi de dikkate alarak sorunuza ayrıca cevap verebiliriz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com